Relatietherapie

Samen op reis

Een relatie is een waardevolle verbinding in ons leven. Toch kan deze waardevolle relatie ook een hoofdbreker zijn. Zijn jullie dat koppel die sleur ervaren? Is er sprake van ontrouw in de relatie? Raken jullie steeds opnieuw verwikkeld in conflicten? Welke reden het ook is, jullie zijn hier aangekomen om te onderzoeken of en zo ja hoe jullie reis samen voortgezet kan worden.

Wat als je relatie geen hard werken hoeft te zijn?

Mijn man Justin en ik zijn ruim 15 jaar samen. Jarenlang heb ik de overtuiging gehad dat een relatie nu eenmaal hard werken is en niet over rozen gaat. Door mijn opleidingen heb ik hierover nieuwe inzichten gekregen. Wij hebben geleerd hoe we de relatie zo kunnen vormgeven dat deze in een flow komt. Ervaren we dan nooit meer een probleem, een blokkade? Natuurlijk wel! We hebben geleerd dat we samen op reis zijn en dat er momenten zijn dat we stuiten op een blokkade en zelf een omleiding moeten uitzetten.

Op weg…

De relatie in de flow, niet meer hard werken, dat klinkt goed! Maar hoe werkt dat dan? Dat is de vraag waar al vele  koppels bij mij mee binnen gekomen zijn. Het harde werken voor de relatie speelt zich meestal af in het hoofd, het denken. Dit staat haaks op waar een relatie voeding uit haalt; de verbinding vanuit het voelen. Dat betekent dat we op reis gaan van hoofd naar hart. Beide zijn nodig om te functioneren, dit geldt ook voor de relatie. Er zijn verschillende manieren om de relatietherapie vorm te geven.

  • Gesprekken gebaseerd op EFT (Emotionally focused therapy, Sue Johnson). Bij EFT werken we vanuit het geloof dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. We werken toe naar een meer veilige relatie met je geliefde.
  • (familie)opstelling. Door middel van materialen zoals vloerankers of poppetjes zetten we jullie gezin, een vraagstuk een verlangen, een gevoel, etc. neer. Laat het systeem de antwoorden geven via het lichaam. De (familie) patronen ontpoppen zich tijdens een opstelling. jullie rol, overtuigingen, posities, in 1 opstelling wordt veel duidelijk van waaruit jullie verder kunnen werken.
  • Lichaams- en ervaringsgericht werken. De taal van het lichaam spreekt de mond voorbij, is sneller dan de verbale taal. We gebruiken de taal van het lichaam om onbewuste processen bewust te maken en van daaruit verder te weren met jullie ingebrachte vraagstuk.
  • Houd me vast. Een groepstraining voor koppels die nieuw leven in hun relatie willen blazen zonder in therapie te gaan gebaseerd op de principes van EFT.

Zien jullie het zitten om de reis van hoofd naar hart te maken? Zijn jullie er klaar voor de relatie nieuw leven in te blazen? Is dit het moment voor jullie om te onderzoeken wat jullie verbind? Willen jullie samen op reis? Neem dan contact op via onderstaande button. Ik ontvang jullie met liefde in mijn praktijk en reis graag een stukje met jullie mee.

Liefs Pauline

Bekijk ook deze diensten

Gezinstherapie

Het gezinsplan Iedereen behoort tot een familie, een gezin. Voor altijd met elkaar verbonden. Ex-vaders, ex-zussen, ex-kinderen, ex-familieleden, ik heb…
Lees verder
Menu