Over Pauline

He, IK BEN Pauline Linkerhof – Moerman. Ik ben getrouwd met Justin en samen zijn wij de trotse ouders van 3 meiden; Jady, Desny en Joamy.  Het meest vrij en licht voel ik me in de natuur, wandelend met onze honden Bodhy en Saar, rennend over smalle bospaadjes, rollend met de kinderen van de duinen, kijkend naar de bloeiende bloemen en genietend van de zon op mijn huid. Heerlijk ook om samen te zijn met ons gezin, met vrienden, plezier te maken en ik ben ook altijd in voor een goede grap. Van nature ben ik een energiek, warm, vrolijk, optimistisch, licht en vrij mens.

Mijn reis

Op 15 december 1985 werd ik geboren als tweede dochter van mijn ouders. Mijn bedje stond in Moerkapelle. Een dorp waar 1 van de gedragen overtuigingen ‘Doe maar normaal dan doe je gek genoeg’ was. Voor iemand zoals ik was dat een benauwende overtuiging. Al op jonge leeftijd heb ik mij dan ook gevangen, geblokkeerd gevoeld. Ik voelde geen aansluiting met leeftijdsgenoten, dacht anders over dingen na en kon hier onvoldoende woorden aan geven. Zowel op school, in groepen, in het dorp als thuis ben ik altijd zoekend geweest naar mijn plek; wie ben ik, waar hoor ik bij, wat is mijn plek, wat is de taak die bij mijn plek hoort en hoe verhoud ik mij tot de ander? Een dieptepunt in mijn zoektocht naar mijn plek heb ik op mijn 16e ervaren. Op die leeftijd heb ik het diepste donker in mijzelf gevoeld. 3 jaar later ontmoette ik mijn man. Het is een pittige klus geweest om ons aan elkaar te verbinden en een stabiele en gelijkwaardige relatie op te bouwen. We droegen beide onze geschiedenis met ons mee. Onze relatie verliep in sneltreinvaart; na 7 maanden woonden we samen en na 14 maanden ‘verkering’  raakte ik ongepland zwanger. Mijn grootste verlangen zou vervuld worden. Als klein meisje wist ik namelijk 1 ding heel zeker; Ik wilde moeder worden. Helaas kwam dit kindje niet in leven bij ons. Een jaar na de miskraam werd Jady geboren, weer een jaar later Desny en 2,5 jaar na Desny kwam Joamy. Mijn lichaam protesteerde in de vorm van onverklaarbare klachten. Ik had nauwelijks energie, voelde mij gevangen in mijn eigen lichaam. Dit was voor mij het startsein om verder aan de slag te gaan met mezelf en later ook met mijn relatie. Ik heb verschillende therapeuten, coaches, artsen en alternatieve genezers gezien. Daarnaast koos ik er voor mij in mijn werk te gaan specialiseren in het systemisch werken. Ik vond een opleiding waarbij er ook veel aandacht was voor lichaams- en ervaringsgericht werken. Hier kon ik verder met mijn reis op weg naar de vrijheid en het licht wat al in mij aanwezig bleek te zijn. Ik durf te stellen dat ik mij vrij en verlicht voel. Op alle momenten van de dag, altijd en overal in elke situatie? Nee dat niet. Gelukkig heb ik inmiddels de manier gevonden om mezelf te bevrijden uit elke blokkade die ik tegenkom op mijn pad.

Missie

Ik heb er mijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen zich te bevrijden van de blokkades die zij op hun reis, in hun leven tegenkomen, omdat ik er in geloof dat we allemaal het gevoel van vrijheid en licht in onszelf aanwezig hebben.

Samen op reis naar vrijheid en licht

Scholingsachtergrond

 • Systeemspecialist (Gezins- en relatietherapeut)
  • Lichaams- en ervaringsgericht werken
  • Trauma
  • Voice Dialogue
  • EFT
 • Systemisch coach (opstellingenwerk)
 • Een taal erbij (Systeem op tafel)
 • Houd me Vast
 • Mindfullness
 • SPH

 

 

Menu