Werkwijze

De reisbegeleiding

Allerlei situaties, blokkades, vraagstukken kunnen de reden zijn om tijdelijk een reisbegeleider in te schakelen. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben geblokkeerd of gevangen te zijn in jezelf of in je relatie. Of je ervaart sleur, ruzies, moeilijkheden tussen jou en je partner. Mogelijk heb je problemen in de opvoeding van de kinderen of in het contact met je ouders. Allerlei situaties kunnen zich voordoen waardoor jij voelt geremd te worden op weg naar jouw eindbestemming, op weg naar vrijheid en licht.

Als je op enig moment in je leven problemen ervaart op jouw reis, reis ik als reisbegeleider graag een stukje met je mee.

Vertrekpunt 

Om met jou mee te kunnen reizen is het belangrijk te weten wat je huidige locatie, je vertrekpunt is en waar je naartoe op weg bent. Ook is het nodig om te weten waar je op vast bent gelopen tijdens je reis. De eerste sessie, het intakegesprek, is het moment waarop we dit samen in kaart gaan brengen. Op basis hiervan maken we met elkaar een plan, een route. Op deze route kunnen er verschillende punten zijn waarop we opnieuw bekijken hoe jij je weg kunt vervolgen. Steeds opnieuw koers bepalen is nodig om scherp en doelgericht te blijven.

Met een omleiding kun je bij hetzelfde eindpunt uitkomen

Hoe vaak en hoe lang ik met je meereis bepaal jij zelf of bepalen jullie samen. Aan het einde van elke sessie stel ik de vraag of we een nieuwe afspraak plannen of dat ik het hoor als er (opnieuw) behoefte is aan een reisleider die een stukje meereist.

De reisleider

Je mag van mij als reisleider verwachten dat ik je wijs op andere routes en ondersteun een nieuwe route aan te leggen indien nodig. Ik zal met een open en optimistisch blik meekijken en steeds oog hebben voor alle belangen. Het kan zijn dat er een kruispunt op jouw/jullie pad komt en er een keuze gemaakt moet worden. Ik werk vanuit vertrouwen en zal dit uitstralen zodat je/jullie het vertrouwen in jezelf kunnen vinden om het juiste pas in te slaan. Ik ben eerlijk en oprecht en zal niet schromen om je aan te moedigen zelf weer op pad te gaan.

 

Menu